Wilskracht deel 2: De kledingkast

Het is altijd handig om toegang te houden tot je wilskracht en daarom bespreken we in dit artikel een manier om deze op een praktische manier paraat te houden met je kledingkast.

 

Overzicht en positieve emoties
Onze wilskracht paraat houden kan onder ander door het creëren van overzicht en ervaren van positieve emoties. Het is daarom handig om regelmatig situaties te creëren waarin een of beiden voorkomen en om het praktisch te houden kiezen we voor de kledingkast. Deze schatkamer kan namelijk ongemerkt vol- of zelfs overlopen, waardoor de je waarde niet meer herkent. Dan wordt het tijd om hier wat aan te doen en dat kan met de zogenaamde KoniMari methode.

 

KoniMari
KoniMari is de roepnaam van een Japanse Marie Kondi, die wereldfaam heeft vergaard door haar bijzondere wijze van het huis aan kant houden. Zij geeft lezingen, consulteert en schrijft boeken vol praktische en interessante tips. Bij het opruimen van de kledingkast kiest zij bijvoorbeeld voor het sorteren op basis van vreugde die een kledingstuk geeft. Zij laat de selectie dus afhangen van de emotionele- en niet zozeer de functionele of financiele waarde. Datgene wat niet meer past, wordt weggegeven of verkocht. Doe dit een tot twee maal per jaar en je creeert overzicht en ervaart positieve emoties. Het is een praktische manier om je wilskracht paraat te houden.

 

Conclusie
Een kledingkast opruimen kan een taak zijn waar je tegenop ziet, maar het overzicht en de rust die het geeft kan heel bevredigend zijn. Als je dan ook de selectie laat afhangen van de hoeveelheid vreugde die kleding je geeft, dan combineer je overzicht en positieve emoties in één taak. Een taak die bovendien leidt tot het paraat houden van wilskracht.

Facebookgroep Ready for Life over vitaliteit, gezondheid, stress, voeding en bewegenPs. Als je deze serie interessant vindt, wordt dan lid van onze nieuwsbrief, zodat je niets mist. Laat even je emailadres hieronder achter. We zullen je zeker niet spammen!

 

Author: readyfor

Share This Post On
468 ad