Vitaliteitsstudio

Vitaliteitsstudio Ready for Life biedt een nieuw concept, waar we werken aan jouw vitaliteit. Dat was vroeger misschien zweverig of alleen voor ouderen, maar tegenwoordig kan iedereen wat meer vitaliteit gebruiken.

Vitaliteit betekent energieker en krachtiger in het leven staan om te floreren in je (gevoels)leven, op je werk of in je sport. Daar kan iedereen baat bij hebben, ook als je gezond bent. Vitaliteit gaat namelijk niet zozeer over gezondheid, maar over meer uit het leven halen. Wel heeft vitaliteit een gunstige invloed op gezondheid en gaat goed samen met de huidige gezondheidszorg.

 

Nieuwe generatie

Vitaliteit heeft als begrip door de jaren heen verschillende betekenissen ondergaan. Vroeger werd het geassocieerd met zweverigheid, hetgeen we vitaliteit 1.0 zouden willen noemen. Tegenwoordig is het meer met de voeten aan de grond en bedoelt men met vitaliteit vooral, dat ouderen langer gezond kunnen blijven. Dat zouden we een 2.0 definitie willen noemen. Bij Ready for Life gaat het over energieker zijn en krachtiger in het leven staan voor jong én oud, gezond of ziek. Dat noemen wij vitaliteit 3.0! En dat is onze expertise!

 

Leefstijl

Jouw vitaliteit wordt sterk beïnvloed door leefstijl, de wijze waarop je in het leven staat en hoe je leven leidt. Ook al train je 3 uur per dag, dan is het nog belangrijk om te begrijpen wat die resterende 21 uren van die dag met je doen. Je hebt namelijk niet meerdere lichamen. Geforceerd werk en privé scheiden lijkt werkbaar, tot je er een keer wakker van ligt. Ook daar blijkt de grens kunstmatig. Jouw doelen kun je niet los zien van je eigen identiteit en ook niet los van je leven. Leefstijl is persoonlijk en moet je ontdekken en onderhouden. Wij helpen je graag met verkennen en het je eigen te maken.

 

Vitaliteitsprofessionals

Vitaliteit en leefstijl is een vak apart en daarom zijn onze medewerkers speciaal opgeleid tot vitaliteitscoach en vitaliteitstherapeut bij het kennisinstituut vitaliteit & leefstijl, Chivo. Daarnaast zijn onze medewerkers aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals (BOvV), waarmee de kwaliteit gewaarborgd blijft. Onze vitaliteitsprofessionals zijn experts op het gebied van voeding, functionele training, stress- en emotiemanagement. Onze aanpak is holistisch zonder zweverig te zijn. Dat betekent gericht zijn op de totaalmens en stevig gefundeerd in de wetenschap., zodat we in detail kunnen werken zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen.

 

Resultaat

Iedereen begrijpt, dat pilletjes en wondermiddelen die alles oplossen, niet bestaan. Vitaal worden en vitaal blijven is elke dag die dingen doen, die belangrijk zijn en daarmee raken we meteen de zere plek. Het moeilijkste is namelijk volhouden. Wij kunnen je helpen met volhouden, want iedereen wie wat hij moet doen en waarom, maar niemand vertelt je hoe. Daarom doen mensen het pure wilskracht en hoe bewonderenswaardig dat ook is, erg efficiënt is het niet. Go hard or go smart, zouden we bijna willen zeggen. Daarom leren wij je hoe je moet beginnen en vooral hoe je moet volhouden, zodat je je eigen effectiviteit kunt verbeteren. Resultaat komt uit niet met wondermiddelen, maar is het gevolg van consistentie.

 

Vitaliteitsstudio

Je hebt het misschien nog niet helemaal ontdekt, maar je bent een geweldig mens. Wij hebben namelijk allemaal sterke eigenschappen, maar niet alles is ontwikkeld. In onze vitaliteitsstudio willen we je helpen om meer van jezelf te verkennen en te ontplooien, zodat je ook meer jezelf kunt zijn. Met onze cursussen, coachings- en beweegprogramma’s in groeps- en individueel verband kun je meer uit het leven halen. Gun jezelf vitaliteit 3.0!