Leiderschap deel 1: Energie voor creativiteit en productiviteit

Sommigen afdelingen bruisen, ook al is het muissstil omdat iedereen in opperste concentratie is. Bruisen wordt niet bepaald door geluid, maar de energie die er vanaf straalt. Waar komt deze energie vandaan?

 

Relationele energie
Mensen zijn sociale wezens en hebben net als alle organismen op deze planeet energie nodig om te leven. Die energie komt in eerste instantie van voeding, maar er is een energie die toeneemt als je het inzet, namelijk relationele energie. De wijze waarop mensen elkaar energie geven is geen natuurkundig fenomeen, maar een van cultuur. Het komt uit hoe we met elkaar omgaan. Veel van deze energie wordt bepaald door de manager van een afdeling.

Energieke leiders hebben een gunstige invloed op de creativiteit, bereidheid tot leren en de productiviteit van hun afdeling. Het heeft niet zoveel te maken met of een leider extravert is. Energieke leiders helpen anderen floreren, zijn integer en dankbaar. Ze zijn gewoon mens en hebben ook slechte dagen en soms ook een slecht humeur. Zij maken het echter bespreekbaar en stoppen niet met hun ondergeschikten helpen floren. Verschillende onderzoeken hebben inmiddels een duidelijke relatie kunnen leggen tussen energieke leiders, hun persoonlijke prestaties en die van hun afdelingen. Er is een wisselwerking en de energie die zij geven, ontvangen zij dubbel terug.

 

Conclusie
Creativiteit en productiviteit in een bedrijf wordt gevoed door relationele energie en de grootste bron is die van de leider.

 

Facebookgroep Ready for Life over vitaliteit, gezondheid, stress, voeding en bewegenPs. Als je deze serie interessant vindt, wordt dan lid van onze nieuwsbrief, zodat je niets mist. Laat even je emailadres hieronder achter. We zullen je zeker niet spammen!

Geraadpleegde bronnen:

  • Ready to Work programs
  • Chivo, kennisinstituut vitaliteit & leefstijl
  • Cameron K (1987) Strategies for succesful organizational downsizing. Human Resource Management, Summer 1994, vol. 33, Number 2, Pp. 189-211
  • Cole MS (2012), Bruch H, Vogel B. Energy at work: A measurement validation and linkage to unit effectiveness. Journal of Organizational Behavior. Volume 33, Issue 4, pages 445–467, May 2012

Author: readyfor

Share This Post On
468 ad